Forskningsingenjör inom analog elektronik [Ref: 2.2.1-394/22]
Arbetsbeskrivning
Din uppgift blir att utveckla, konstruera, tillverka och testa elektroniska och elektromekaniska system för rymdinstrument. Framställning av teknisk dokumentation är en viktig del av arbetet, såväl som att muntligen kunna kommunicera resultaten av arbetet. Vi söker i första hand en ingenjör med erfarenhet av analog elektronik, kraftsystem och EMC.
Processen från idé till ett färdigt instrument utförs huvudsakligen vid IRF och du kommer direkt att se resultaten av ditt arbete. Arbetsuppgifterna omfattar till stor del framtagning av prototyper.
De flesta projekt är internationella samarbetsprojekt, vilket kan innebära såväl inrikes som utrikes tjänsteresor.
Kvalifikationer
Civilingenjörsutbildning med inriktning mot analog elektronik, eller annan motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Kunskap inom rymdteknik är meriterande.
Erfarenhet av utveckling och testning av analoga elektroniksystem (t.ex. förstärkare och kraftaggregat) såväl som erfarenhet inom området EMC, är meriterande dock inte ett krav. Vi uppmuntrar även nyexaminerade som har en stark önskan att utveckla sig inom analog elektronik att söka tjänsten.
På grund av de omfattande internationella kontakterna är det viktigt att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på engelska.
Arbetet medför höga krav på självständighet, noggrannhet, initiativförmåga och förmåga att lösa problem inom många teknikområden. God förmåga att samarbeta inom arbetsgruppen såväl som med externa parter är viktigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid huvudkontoret i Kiruna. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Vad vi kan erbjuda dig
Vi kan erbjuda dig en arbetsplats med flexibla tidsavtal, upp till sju veckors semester per år, en väl utvecklad friskvård med trivselaktiviteter, friskvårdsbidrag och gym på arbetsplatsen.
Det vi är stoltast över att kunna erbjuda dig är varierade och intressanta arbetsuppgifter, trevliga kollegor samt en kreativ och fri arbetsplats där alla ges ett eget ansvar.
Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer på vår arbetsplats vilket innebär att vi beaktar jämställdhetsaspekter i det dagliga arbetet och i alla beslutsfattande forum.
Vi tycker att Kiruna är ett fantastiskt ställe att bo på, bland annat så har vi Sveriges modernaste stadskärna – se mer på: https://kiruna.se/arkiv/samlingssidor/flytta-hit.html
Boende
Det finns möjlighet att inledningsvis hyra ett rum med kokvrå på IRF.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Stas Barabash, Programchef, +46-980-791 22, stas.barabash@irf.se,
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, uwe.raffalski@irf.se
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, stefan.karlsson@irf.se
Sista ansökningsdag är 2023-03-20.
Ansökan ska innehålla ett CV och ett personligt brev (max en sida) som beskriver relevant erfarenhet. Ansökan ska även innehålla kontaktuppgifter till två professionella referenser.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: registrator@irf.se
eller till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna
Ange ref. dnr 2.2.1-394/22
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.