Forskningsingenjör inom analog elektronik (dnr: 2.2.1-228/21)

Institutet för rymdfysik söker en Forskningsingenjör inom analog elektronik.

Vill du verka i solsystemets utkant och i teknikens framkant? Vill du bli en del av ett dynamiskt och motiverat arbetslag där du ges stora möjligheter att föreslå egna tekniska lösningar? Vill du jobba i en internationell miljö som präglas av gemenskap och där delaktighet och inflytande inte bara är fina ord? Då ska du söka detta jobb!

Inom forskningsprogrammet Solsystemets fysik och rymdteknik utforskar vi solsystemet. Gruppen består av forskare och ingenjörer med olika specialistkompetenser. Vi utvecklar instrument för nationella och internationella vetenskapliga satelliter tillsammans med ESA, NASA och andra större rymdorganisationer.

Mer information om aktiviteterna inom programmet och dess projekt finns här: Solsystemets fysik och rymdteknik – IRF.

För närvarande leder programmet ett stort internationellt konsortium som har utvecklat och nyligen levererat instrument till den europeiska rymdorganisationen ESA:s satellit JUICE (Jupiter Icy Moons Explorer), som under de kommande tio åren kommer att utforska Jupiter och dess månar.

Din uppgift blir att utveckla, konstruera, tillverka och testa elektroniska och elektromekaniska system för rymdinstrument. Vi söker i första hand en ingenjör med erfarenhet av analog elektronik, kraftsystem och EMC.

Processen från idé till ett färdigt instrument utförs huvudsakligen vid IRF och uppgifterna är utmanande, utvecklande och varierade. Framställning av teknisk dokumentation är en viktig del av arbetet, såväl som att muntligen kunna kommunicera resultaten av arbetet. Alla projekt innebär internationella samarbeten, vilket innebär både inrikes- och utrikes resor. 

Kvalifikationer
Civilingenjörsutbildning med inriktning mot elektronik, eller annan motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Specialisering inom rymdteknik är meriterande.

Erfarenhet av utveckling och testning av analoga elektroniksystem (t.ex. förstärkare och kraftaggregat) för rymd- eller flygapplikationer, såväl som erfarenhet inom området EMC, värderas högt. Erfarenhet av konstruktion av digitala system är också meriterande, såväl som kunskap inom rymdteknik. På grund av de omfattande internationella kontakterna är det viktigt att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på engelska.

Arbetet medför höga krav på självständighet, noggrannhet, initiativförmåga och förmåga att lösa problem inom många teknikområden. Förmåga att samarbeta inom arbetsgruppen såväl som med externa parter är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid huvudkontoret i Kiruna. Tillträde enligt överenskommelse.

Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Herman Andersson, Teknisk chef, +46-980-790 34, herman.andersson@irf.se

Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, uwe.raffalski@irf.se
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, stefan.karlsson@irf.se

Sista ansökningsdag är 2021-09-22  

Ansökan ska innehålla ett CV och ett personligt brev (max en sida) som beskriver relevant erfarenhet. Ansökan ska även innehålla kontaktuppgifter till två professionella referenser.

Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: registrator@irf.se

eller till:

Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna

Ange ref. dnr 2.2.1-228/21

Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn +46-980-790 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se

 

 

 

Created by Annelie Klint Nilsson at

Last modified by Annelie Klint Nilsson at